Rabarber- och jordgubbskaka

Du behöver 400 st rabarber och jordgubbar 1.5 dl strösocker 1 st ägg 1 dl strösocker 0.5 dl mjölk 1 tsk vaniljsocker 1.5 dl vetemjöl...


4 portioner

Du behöver

  • 400 st rabarber och jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i bitar och varva med jordgubbar och cirka 1 1/2 dl strösocker i en ugnssäker form. Vispa ihop ägg, 1 dl strösocker, mjölk och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten. Ringla smeten över bären och grädda kakan i ugnen cirka 25 minuter.


Kommentar:
Detta är ett av recepten som ingår i Icakurirens grillmeny. Se länkarna för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top