Quornburritos med bönor och sallad

Du behöver 1 st påse quornfärs 1 st gul lök hackad 3 msk matolja 1 st burk majs (200 g) avrunnen 1 st burk kidneybönor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st påse quornfärs
  • 1 st gul lök hackad
  • 3 msk matolja
  • 1 st burk majs (200 g) avrunnen
  • 1 st burk kidneybönor (400 g) sköljda
  • 1 st paprika röd, i bitar
  • 2 st jalapeño 2-4 stycken, i ringar
  • 1 st påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 4 st tortillabröd
  • 0.5 st huvud isbergssallad
  • tomater
  • 2 dl gräddfil eller yoghurt

Gör så här

1
1. Bryn quorn och lök i olja. Lägg i majs, bönor, paprika och jalapeño. Tillsätt tacokrydda och vatten, koka ihop i ett par minuter.

2
2. Värm tortillabröden i mikron. Bottna varje bröd med sallad och fördela quornfärsen ovanpå. Vik ihop till klämmor. Fäst med tandpetare.

3
3. Servera klämmorna med gräddfil eller yoghurt. Garnera med halva körsbärstomater och jalapeño.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 475
Fett 21 g
Kolhydrater 48 g
Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top