Du behöver
- 1 st påse quornfärs
- 1 st gul lök hackad
- 3 msk matolja
- 1 st burk majs (200 g) avrunnen
- 1 st burk kidneybönor (400 g) sköljda
- 1 st paprika röd, i bitar
- 2 st jalapeño 2-4 stycken, i ringar
- 1 st påse tacokrydda
- 1 dl vatten
- 4 st tortillabröd
- 0.5 st huvud isbergssallad
- tomater
- 2 dl gräddfil eller yoghurt
Gör så här
1
1. Bryn quorn och lök i olja. Lägg i majs, bönor, paprika och jalapeño. Tillsätt tacokrydda och vatten, koka ihop i ett par minuter.
2
2. Värm tortillabröden i mikron. Bottna varje bröd med sallad och fördela quornfärsen ovanpå. Vik ihop till klämmor. Fäst med tandpetare.
3
3. Servera klämmorna med gräddfil eller yoghurt. Garnera med halva körsbärstomater och jalapeño.
Näringsvärde:
Kcal 475
Fett 21 g
Kolhydrater 48 g
Fibrer 12 g