RECEPT FRÅN IK

Quinoasallad med tahinidressing

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa + 4 dl grönsaksbuljong
  • 500 g broccoli
  • 1 st tetra kikärter
  • 0.5 tsk hel spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 st avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st granatäpple
  • Dressing

  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk tahini
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk pressad citron
  • salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Koka quinoan i buljongen enligt instruktioner på förpackningen.

2

Dela broccolin i små buketter och skär stammen i tjocka skivor. Sprid ut i en papprad långpanna.

3

Skölj kikärterna och låt rinna av. Sprid sedan ut dem bland broccolin. Ringla över olivolja. Mortla spiskummin och strö över. Salta och peppra och rosta sedan i mitten av ugnen i 20 minuter.

4

Skiva avokadon och halvera tomaterna. Plocka kärnorna ur granatäpplet.

5

Dressing Vispa ihop yoghurt, tahini, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

6

Blanda quinoan med övriga ingredienser. Lägg upp på ett stort fat och servera med dressingen.

7

Tips: Tahini är en sesampasta som finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i matbutiker med orientaliskt sortiment.

8

Hel spiskummin kan ersättas med malen, men den hela har mer smak.


Kommentar:
Sesamsmakande tahini, friskt granatäpple och spiskummin sätter smak på den matiga helvegetariska salladen.

Recept