Quinoasallad med tahinidressing

Du behöver 2 dl quinoa + 4 dl grönsaksbuljong 500 g broccoli 1 st tetra kikärter 0.5 tsk hel spiskummin 2 msk olivolja salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa + 4 dl grönsaksbuljong
  • 500 g broccoli
  • 1 st tetra kikärter
  • 0.5 tsk hel spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 st avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st granatäpple

Dressing

2 dl yoghurt
2 msk tahini
1 msk olivolja
0.5 msk pressad citron
salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Koka quinoan i buljongen enligt instruktioner på förpackningen.

2

Dela broccolin i små buketter och skär stammen i tjocka skivor. Sprid ut i en papprad långpanna.

3

Skölj kikärterna och låt rinna av. Sprid sedan ut dem bland broccolin. Ringla över olivolja. Mortla spiskummin och strö över. Salta och peppra och rosta sedan i mitten av ugnen i 20 minuter.

4

Skiva avokadon och halvera tomaterna. Plocka kärnorna ur granatäpplet.

5

Dressing Vispa ihop yoghurt, tahini, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

6

Blanda quinoan med övriga ingredienser. Lägg upp på ett stort fat och servera med dressingen.

7

Tips: Tahini är en sesampasta som finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i matbutiker med orientaliskt sortiment.

8

Hel spiskummin kan ersättas med malen, men den hela har mer smak.


Kommentar:
Sesamsmakande tahini, friskt granatäpple och spiskummin sätter smak på den matiga helvegetariska salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top