Du behöver
- 2 dl quinoa + 4 dl grönsaksbuljong
- 500 g broccoli
- 1 st tetra kikärter
- 0.5 tsk hel spiskummin
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 st avokador
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 st granatäpple
Dressing
2 dl yoghurt
2 msk tahini
1 msk olivolja
0.5 msk pressad citron
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Koka quinoan i buljongen enligt instruktioner på förpackningen.
Dela broccolin i små buketter och skär stammen i tjocka skivor. Sprid ut i en papprad långpanna.
Skölj kikärterna och låt rinna av. Sprid sedan ut dem bland broccolin. Ringla över olivolja. Mortla spiskummin och strö över. Salta och peppra och rosta sedan i mitten av ugnen i 20 minuter.
Skiva avokadon och halvera tomaterna. Plocka kärnorna ur granatäpplet.
Dressing Vispa ihop yoghurt, tahini, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Blanda quinoan med övriga ingredienser. Lägg upp på ett stort fat och servera med dressingen.
Tips: Tahini är en sesampasta som finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i matbutiker med orientaliskt sortiment.
Hel spiskummin kan ersättas med malen, men den hela har mer smak.
Sesamsmakande tahini, friskt granatäpple och spiskummin sätter smak på den matiga helvegetariska salladen.