Quinoasallad med apelsin och fetaost

Du behöver 2 dl quinoa 6 st apelsiner söta 0.5 st rödlök 1 dl sötmandel 50 g rucola sköljd, torr 150 g fetaost olivolja havssalt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 6 st apelsiner söta
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g rucola sköljd, torr
  • 150 g fetaost
  • olivolja
  • havssalt svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och koka quinoan enligt rekommendationen på förpackningen.

2
När quinoan kokat klart, låt den svalna något.

3
Skär skalet av apelsinerna med en skalkniv, skär bort allt det vita och skär ut hinnfria filéer.

4
Skär rödlöken i fina strimlor.

5
Torrosta mandeln i en stekpanna och hacka den.

6
Blanda ihop apelsin, rödlök och mandel med quinoa och rucolan, smula i fetaost.

7
Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top