RECEPT FRÅN IK

Quinoasallad med apelsin och fetaost

Av .

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 6 st apelsiner söta
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl sötmandel
  • 50 g rucola sköljd, torr
  • 150 g fetaost
  • olivolja
  • havssalt svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och koka quinoan enligt rekommendationen på förpackningen.
2
När quinoan kokat klart, låt den svalna något.
3
Skär skalet av apelsinerna med en skalkniv, skär bort allt det vita och skär ut hinnfria filéer.
4
Skär rödlöken i fina strimlor.
5
Torrosta mandeln i en stekpanna och hacka den.
6
Blanda ihop apelsin, rödlök och mandel med quinoa och rucolan, smula i fetaost.
7
Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och svartpeppar.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept