Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • margarin eller smör att steka i
  • 4 st morötter stora
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 l vatten
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 st kalvbuljongtärningar
  • 2 st vattenkastanjer burkar skivade
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl crème fraîche valfri fetthalt

Gör så här

1
Bryn köttfärsen i smör eller margarin. Skala och riv morötterna grovt. Skala löken och skär den i grova bitar. Skölj och strimla paprikan.
2
Tillsätt vatten och tomatpuré i köttfärsen. Tillsätt därefter lök, morötter, buljongtärning, vattenkastanjer och kryddor, låt sjuda 20 minuter. Rör i creme fraiche och rör tills den löst sig i soppan. Värm i cirka fem minuter. Servera soppan med bröd och ost.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Maria Bannerstedt i Råneå. Receptet är provlagat av Icakuriren.

Recept // Fler köttfärsrecept