Pumpaspaghetti med fetaost

Du behöver 2 kg spaghettipumpa salt 100 g pimientos de padron må gröna paprikor 1 msk olja värmetålig 3 msk olivolja 1.5 msk pressad citron...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg spaghettipumpa
  • salt
  • 100 g pimientos de padron må gröna paprikor
  • 1 msk olja värmetålig
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk pressad citron
  • 100 g spenat späd färsk
  • 150 g fetaost
  • svartpeppar färskmald

Till servering

citronklyftor

Gör så här

1

 Värm ugnen till 200 grader. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnorna. Skölj av kärnorna noga. Lägg pumpahalvorna med snittytan nedåt på papprad plåt. Strö ut pumpakärnor i ett enkelt lager runt om och salta dem lätt. Baka pumpan i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den är mjuk inuti utan att vara mosig. Håll koll på kärnorna runt om som ska bli torra och gyllene men inte brända. 

2

Stek under tiden dina pimientos i rapsolja i en het panna tills de svartnar något och är mjuka, eller blanda med olja och låt steka 20 minuter i ugnen. Strö sedan över fling-salt och hacka dem grovt.

3

Vispa ihop olivolja, pressad citron och 1 krm salt till en dressing. Gröp ur pumpan över en stor skål med en gaffel så att köttet trådar sig. Vänd ner spenaten, paprikahacket och dressingen. Smula över feta-
osten och toppa med rostade pumpakärnor. Peppra och servera med extra citronklyftor. 

4

Tips  Prova också att servera spagettipumpa med en krämig pastasås. Perfekt för den som inte tål gluten!


Kommentar:
Spaghettipumpan har fått namn efter sitt spaghettiliknande kött, så varför inte servera den som pasta?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top