Du behöver
- 2 kg spaghettipumpa
- salt
- 100 g pimientos de padron må gröna paprikor
- 1 msk olja värmetålig
- 3 msk olivolja
- 1.5 msk pressad citron
- 100 g spenat späd färsk
- 150 g fetaost
- svartpeppar färskmald
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnorna. Skölj av kärnorna noga. Lägg pumpahalvorna med snittytan nedåt på papprad plåt. Strö ut pumpakärnor i ett enkelt lager runt om och salta dem lätt. Baka pumpan i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den är mjuk inuti utan att vara mosig. Håll koll på kärnorna runt om som ska bli torra och gyllene men inte brända.
Stek under tiden dina pimientos i rapsolja i en het panna tills de svartnar något och är mjuka, eller blanda med olja och låt steka 20 minuter i ugnen. Strö sedan över fling-salt och hacka dem grovt.
Vispa ihop olivolja, pressad citron och 1 krm salt till en dressing. Gröp ur pumpan över en stor skål med en gaffel så att köttet trådar sig. Vänd ner spenaten, paprikahacket och dressingen. Smula över feta-
osten och toppa med rostade pumpakärnor. Peppra och servera med extra citronklyftor.
Tips Prova också att servera spagettipumpa med en krämig pastasås. Perfekt för den som inte tål gluten!
Spaghettipumpan har fått namn efter sitt spaghettiliknande kött, så varför inte servera den som pasta?