Pumpasoppa med vitlök

Du behöver 1 kg pumpa 2 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 1 msk olja 12 dl mjölk 4 st grönsaksbuljongtärningar 4 dl lätt crème...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg pumpa
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 12 dl mjölk
  • 4 st grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 st lime
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 8 skiva grovt bröd

Gör så här

1
Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt pumpa, mjölk och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 minuter.

2
Mixa soppan och rör i hälften av crème fraiche. Smaksätt med limeskal och limejuice, sambal oelek och salt.

3
Låt soppan koka upp, servera med en klick crème fraiche, färsk koriander och grovt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top