Pumpasoppa med pumpapesto

Du behöver 750 g muscatpumpa 2.5 st medelstora potatisar 1 st gul lök 3 msk olivolja 2 st hönsbuljongtärningar 1 tsk mangocurry-kryddblandning 0.25 krm cayennepeppar...

Tillagningstid: 40 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 750 g muscatpumpa
  • 2.5 st medelstora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk mangocurry-kryddblandning
  • 0.25 krm cayennepeppar
  • 1.25 l vatten
  • salt

Pumpapesto

1.5 dl pumpakärnor rostade
0.5 kruka persilja
2.5 msk olivolja
1 dl färskriven parmesan

Till servering och garnering

3.5 msk pumpakärnor rostade
rostat pitabröd

Gör så här

1

Skär pumpaköttet i tärningar. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken.

2

Fräs pumpa, potatis och lök i oljan cirka 10 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningar, krydda med mangocurry och kajennpeppar och fräs under omrörning cirka 10 minuter. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan under lock tills pumpan blivit mjuk, cirka 15 minuter.

3

Ta kastrullen av värmen. Mixa till puré, använd mixerstav. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp soppan under omrörning. Smaka av med salt.

4

Pumpapesto Mixa pumpafrön och persilja, spara några blad till garneringen, i matberedare monterad med kniv. Lägg det mixade i en skål. Blanda i olivolja och parmesan. Smaka av med salt.

5

Garnera soppan med pumpafrön och den sparade persiljan. Servera med pesto och pitabröd.

6

Tips: Peston kan smaksättas med lite pressad vitlök.


Kommentar:
Vad passar bättre till pumpasoppa än en pesto gjord på pumpakärnor?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top