Pumpasoppa med morot och chili

Du behöver 200 g morötter skurna i bitar 200 g pumpa skuren i bitar salt 0.5 st gul lök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad smör...


6 portioner

Du behöver

  • 200 g morötter skurna i bitar
  • 200 g pumpa skuren i bitar
  • salt
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • smör
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning smulad
  • 2 dl vatten 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk chilipeppar
  • svartpeppar
  • ingefära ca 25 g riven färsk

Tillbehör

sellerikvistar

Gör så här

1
Koka morot och pumpa mjuka i lättsaltat vatten.

2
Fräs löksorterna i smör.

3
Mixa morot och pumpa med löksorterna.

4
Blanda tärning, vatten och vin. Låt koka ner till 2 deciliter.

5

6
Häll reduceringen i mixen tillsammans med grädde och 2 matskedar smör.

7
Smaka av med chilipeppar, salt, svartpeppar och ingefära. Hetta upp och servera med sellerikvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top