Du behöver
- 1 kg pumpa t ex 1 butternut squash
- 2 st gula lökar
- smör och olja till stekning
- timjan några kvistar
- 6.5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl grädde
- salt nymalen svartpeppar
- 0.5 st apelsin saften
- 1 st chèvreost (200 g)
- 8 skiva baguette
- 1 dl pumpakärnor rostade
Gör så här
1
Skala och kärna ur pumpan, tärna pumpaköttet. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör och olja i en kastrull, tillsätt pumpa, fortsätt fräsa. Häll i timjan, vatten och buljongtärning och koka tills pumpan är mjuk, 10–15 minuter.
2
Ta upp pumpa och lök och mixa med stavmixer. Späd med kokvattnet till lagom konsistens. Häll i grädde, smaka av med salt, peppar och färskpressad apelsinsaft.
3
Lägg en skiva chevre på varje brödskiva, grilla i ugnen till fin färg. Strö pumpakärnor på soppan vid servering.
Kcal 539, Fett 30 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 7 g