Pumpasoppa med apelsin

Du behöver 500 g butternutpumpa 2 st palsternackor 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 st vegetarisk buljongtärning 1 l vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g butternutpumpa
  • 2 st palsternackor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 st vegetarisk buljongtärning
  • 1 l vatten
  • 0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet och saft
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1-2 msk finhackade örter t ex persilja och timjan

Gör så här

1

Dela butternutpumpan på mitten, skala och kärna ur. Skär i mindre bitar. Skala palsternackan och skär i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. 

2

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och tillsätt alla grönsaker. Fräs i cirka 5 minuter tills de fått lite färg.

3

Tillsätt buljongtärning och vatten och låt allt få ett uppkok. Koka i cirka 15 minuter tills pumpan känns mjuk. Häll i saft och skal från apelsin, smör och krydda med lite salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd med ytterligare lite vatten om soppan verkar för tjock.

4

Servera med en klick crème fraiche och finhackade örter.


Kommentar:
Varma mackor är gott till soppan. Toppa surdegsbröd med getost och ringla över olivolja och honung. Gratinera i ugnen på 225 grader i fem minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top