Pumpasås med pasta

Du behöver 1 kg butternutpumpa 300 g råa salsicciakorvar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk rosmarin finhackad. Timjan går...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg butternutpumpa
  • 300 g råa salsicciakorvar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin finhackad. Timjan går också bra
  • salt
  • peppar
  • 2 dl grädde
  • 50 g Parmesan
  • nykokt bandspagetti till servering

Gör så här

1

Dela butternutpumpan på mitten, skala och kärna ur. Skär i mindre bitar. Snitta korvarna längsmed och dra bort skinnet.

2

Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först korvköttet i några minuter. Dela i mindre bitar med en stekspade. Tillsätt lök, vitlök och pumpa. Fräs ytterligare cirka 10 minuter under omrörning. 

4

Krydda med rosmarin, salt och peppar. Tillsätt grädde och puttra samman tills såsen tjocknat och pumpan känns mjuk.

5

Riv i några matskedar parmesanost och servera med nykokt bandspagetti. Servera med extra parmesanost vid sidan av.

6

Tips: Salsiccia är en rå korv som är god att använda som smaksättning. Dra bort skinnet och stek köttet som färs.


Kommentar:
Söt pumpa och smakrik salsiccia som får puttra med vitlök och rosmarin i grädde blir en riktigt läcker pastasås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top