Du behöver
- 1 kg butternutpumpa
- 300 g råa salsicciakorvar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk rosmarin finhackad. Timjan går också bra
- salt
- peppar
- 2 dl grädde
- 50 g Parmesan
- nykokt bandspagetti till servering
Gör så här
Dela butternutpumpan på mitten, skala och kärna ur. Skär i mindre bitar. Snitta korvarna längsmed och dra bort skinnet.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först korvköttet i några minuter. Dela i mindre bitar med en stekspade. Tillsätt lök, vitlök och pumpa. Fräs ytterligare cirka 10 minuter under omrörning.
Krydda med rosmarin, salt och peppar. Tillsätt grädde och puttra samman tills såsen tjocknat och pumpan känns mjuk.
Riv i några matskedar parmesanost och servera med nykokt bandspagetti. Servera med extra parmesanost vid sidan av.
Tips: Salsiccia är en rå korv som är god att använda som smaksättning. Dra bort skinnet och stek köttet som färs.
Söt pumpa och smakrik salsiccia som får puttra med vitlök och rosmarin i grädde blir en riktigt läcker pastasås.