Pumpapaj

Du behöver Pajdeg: 125 g margarin 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 3 msk vatten Fyllning: 500 g pumpa rensad 0.5 dl vatten + 1...


8 portioner

Du behöver

Pajdeg:

125 g margarin
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
3 msk vatten

Fyllning:

500 g pumpa rensad
0.5 dl vatten + 1
1 dl crème fraîche
1 dl mjölk + 2 tsk maizena
2 st ägg
1 dl strösocker
1 krm muskotnöt riven
1 msk ingefära riven färsk

Gör så här

1
Smula margarin, vetemjöl och socker. Blanda ner vatten och arbeta fort samman till en deg. Kavla eller tryck ut den i pajform.

2
Låt den vila i kylskåpet 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 200 grader 15 minuter.

3
Skala och dela pumpan i småbitar. Koka dem med vatten och salt under lock cirka 20 minuter. Häll bort vattnet. Grovmosa med en gaffel. Låt moset rinna av i en sil.

4
Lägg tillbaka moset i kastrul-len. Rör ner cr?me fra”che och mjölk med maizena. Värm under omrörning till kokpunkten. Ta kastrullen av plattan.

5
Vispa samman ägg, socker och muskot i en stor skål. Fortsätt att vispa pumpasmeten i en stråle ner i äggsmeten. Häll smeten i pajskalet och strö på ingefära.

6
Grädda pajen färdig mitt i ugnen i 200 grader cirka 20 minuter tills fyllningen pöser upp utmed kanten – i mitten är pajen fortfarande en aning dallrig. Den kommer att stanna helt när pajen kallnat.

7
Servera pajen som en kaka till dessert. God med glass eller vaniljsås till.

8
Förbereda: Pajskalet kan gräddas och pumpamoset kokas en dag i förväg.


Kommentar:
För fler pumparecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top