Du behöver

  • 1.5 dl mjölk (3 %)
  • 25 g jäst
  • 1 dl filmjölk (eller dofilus)
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk muskotnöt riven
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 75 g pumpa renskuret fruktkött av
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 6 dl vetemjöl
  • Till pensling:

  • 1 st ägg

Gör så här

1
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt dofilus och olja. Tillsätt därefter salt, socker, muskotnöt och grahamsmjöl.
2
Riv fruktköttet fint. Blanda ner rivet i degen med solroskärnorna och 4 dl vetemjöl. Blanda degen väl. Tillsätt resten av mjölet, lite i taget, tills degen är blank och smidig. Låt den jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
3
Tag upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar, som formas till bullar.
4
Placera bullarna på en papprad plåt och låt dem jäsa övertäckta i cirka 20 minuter. Pensla bullarna med vispat ägg och grädda dem i 225 grader varm ugn cirka 15-20 minuter, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.


Recept // Fler övrigtrecept