RECEPT FRÅN IK

Pulled pork med röd coleslaw

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

    Pulled pork

  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar malen
  • 2 krm anchochilipeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1.5 tsk farinsocker
  • smör till stekning
  • 1 dl BBQ-sås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk whisky
  • coleslaw Röd
  • 0.5 st rödkålshuvud litet
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st rött äpple
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 1 dl majs
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar malen svart
  • Tillbehör

  • hamburgerbröd
  • 1 st rödlök
  • bladpersilja
  • 1.5 dl BBQ-sås
  • saltgurka

Gör så här

1
Pulled pork
2
Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in karrén med kryddor och farinsocker och bryn den runt om i lite smör så att den får en fin yta. Lägg karrén i en ugnsfast form med lock – gärna en gjutjärnsgryta. Blanda BBQ-sås, vatten och whisky och häll över. Sätt på locket och ställ mitt i ugnen i 5–6 timmar. Späd eventuellt med lite vatten ett par gånger under tiden, passa på att ösa köttet samtidigt och vänd på det efter ungefär halva tiden.
3
Köttet är färdigt när det känns riktigt mört och går lätt att dra isär. Låt köttet svalna i formen och dra sedan isär det.
4
5
Röd coleslaw
6
Dela kålen i klyftor och skiva den så tunt som möjligt, skala och hacka löken. Skär äpplet i små tärningar. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
7
Dela hamburgerbröden på mitten och stek snittytorna i lite smör. Lägg i pulled pork och coleslaw. Skiva rödlöken i tunna skivor, garnera med persilja och sätt på locken. Servera med BBQ-sås och gärna med saltgurka.

Kommentar:
Tid 1 timme + tid i ugnen Tips! Pulled pork kan serveras på många olika sätt. Prova till exempel de här: I tortillabröd med avokado och limesyrad rödlök. I baguette med koriander, gurka och het chilisås. Med klyftpotatis, grönsallad och tomatsalsa. Som en gryta med BBQ-sås, ris och en blandad sallad.


Recept // Fler fläskköttrecept