Du behöver
- 800 g högrev benfri
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st burk konserverade coctailtomater
- 1 msk paprikapulver rökt
- 0.5 msk spiskummin
- 1 msk farinsocker
- 3 msk oxfond Bong Touch of Taste med rödvin
- 0.5 dl vatten
- 2 msk whisky
Gör så här
1
Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet).
2
Skala gul lök och vitlök. Skiva löken och vitlöken tunt.
3
Blanda övriga ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå högreven.
4
Sätt in i ugnen på ca 125 grader. Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det längre tid. Köttet är färdigt när det går enkelt att riva isär.
5
Dra isär köttet med en stor gaffel och bland noggrant runt i grytan.
6
Salta och peppra med grovmalen svartpeppar.
7
Servera mellan nybakt hamburgerbröd, syrad kål, bakade tomater och saltgurka. Ugnsrostade potatisklyftor passar bra som alternativ till pommes frites.
8
Om du ska bjuda på receptet funkar det utmärkt att göra köttet dagen före och sen värma på runt 100 grader i ugnen ca 45 min innan servering