Provensalsk squashsoppa

Du behöver 400 g squash 1 st gul lök 2 msk olivolja 1.5 st pressade vitlöksklyftor 5 dl vatten timjankvistar färska 0.5 st purjolök 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g squash
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • timjankvistar färska
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 tsk salt
  • 1/2-1 krm svartpeppar

Att strö över:

parmesanost nyriven

Gör så här

1
Skala och skär squashen i tärningar. Hacka löken och fräs den glansig i oljan med vitlök. Tillsätt squashtärningarna, rör om och häll på cirka 2 dl vatten. Koka cirka 20 minuter under lock. Kör sedan blandningen i mixer eller matberedare och häll tillbaka den i kastrullen. Eller vispa soppan någorlunda slät. Späd med cirka 3 dl vatten (eller lite mer) till en inte alltför tjock soppa. Lägg i timjankvistar och snittad, sköljd och finstrimlad purjo. Sjud den knappt mjuk. Smaka av med salt och peppar.

2
Servera soppan het med fräscha timjankvistar och parmesanost. Samt brytbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top