Du behöver
- 400 g squash
- 1 st gul lök
- 2 msk olivolja
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 5 dl vatten
- timjankvistar färska
- 0.5 st purjolök
- 0.5 tsk salt
- 1/2-1 krm svartpeppar
Att strö över:
parmesanost nyriven
Gör så här
1
Skala och skär squashen i tärningar. Hacka löken och fräs den glansig i oljan med vitlök. Tillsätt squashtärningarna, rör om och häll på cirka 2 dl vatten. Koka cirka 20 minuter under lock. Kör sedan blandningen i mixer eller matberedare och häll tillbaka den i kastrullen. Eller vispa soppan någorlunda slät. Späd med cirka 3 dl vatten (eller lite mer) till en inte alltför tjock soppa. Lägg i timjankvistar och snittad, sköljd och finstrimlad purjo. Sjud den knappt mjuk. Smaka av med salt och peppar.
2
Servera soppan het med fräscha timjankvistar och parmesanost. Samt brytbröd.