Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 st fänkål tärnad
- 0.5 st zucchini
- 2 msk olivolja
- 1 st burk hela tomater
- 3 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 2 msk pressad citron
- 2 st sardellfiléer finhackade
- 4 st timjan kvistar färsk
- 400 g fiskblock lättinat i bitar
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 tsk socker
- 100 g räkor utan skal
- 0.75 dl svarta oliver
Gör så här
1
Dela zucchinin i 1/4-delar på längden och skiva grovt. Fräs den tillsammans med lök, vitlök och fänkål i olivoljan.
2
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, citron och sardeller. Koka sakta i ca 5 minuter.
3
Lägg i fisken och koka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt, socker och peppra.
4
Lägg räkor och oliver i grytan precis före serveringen så de bara blir varma. Garnera gärna med lite färsk timjan. Kokt potatis till.