Provensalsk fiskgryta

Du behöver 1 st gul lök hackad 3 st vitlöksklyftor hackade 0.5 st fänkål tärnad 0.5 st zucchini 2 msk olivolja 1 st burk hela...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st fänkål tärnad
  • 0.5 st zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk hela tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk pressad citron
  • 2 st sardellfiléer finhackade
  • 4 st timjan kvistar färsk
  • 400 g fiskblock lättinat i bitar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 100 g räkor utan skal
  • 0.75 dl svarta oliver

Gör så här

1
Dela zucchinin i 1/4-delar på längden och skiva grovt. Fräs den tillsammans med lök, vitlök och fänkål i olivoljan.

2
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, citron och sardeller. Koka sakta i ca 5 minuter.

3
Lägg i fisken och koka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt, socker och peppra.

4
Lägg räkor och oliver i grytan precis före serveringen så de bara blir varma. Garnera gärna med lite färsk timjan. Kokt potatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top