Prinspizza med kålsallad

Du behöver 1 förp, ca 300 g, prinskorv 1 msk olivolja 1 förpackning pizzadeg på rulle, rektangulär 4 dl chilisås av ketchuptyp 5–6 dl riven...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp, ca 300 g, prinskorv
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning pizzadeg på rulle, rektangulär
  • 4 dl chilisås av ketchuptyp
  • 5–6 dl riven ost
  • 2 äpplen
  • 1 klyfta (ca 400 g) färsk vitkål
  • 2 krm salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 tsk pizzakrydda eller torkad basilika
  • ev färska basilikablad till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Dela korvarna och fräs dem i oljan cirka 1 minut.

2
Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspappret på en ugnsplåt och sporra den i fyra avlånga pizzabottnar. Bred ut chilisåsen på pizzabottnarna, spara en kant. Fördela över osten. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda enligt anvisning på förpackningen, cirka 15 minuter. Toppa pizzorna med korven efter halva gräddningstiden.

3
Gör salladen under tiden. Klyfta, kärna ur och skiva äpplen. Strimla kålen. Blanda den med saltet, tills kålen börjar safta sig. Blanda i vinägern. Vänd ner äppelskivorna. Peppra.

4
Smula pizzakryddan över

5
pizzorna och toppa dem med färska hackade basilikablad. Servera med pizzasalladen.


Kommentar:
Tips! Toppa gärna pizzan med färska basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top