Primörsallad med varmrökt lax

En matig sallad laddad med primörer är perfekt att bjuda på när du inte vill plocka fram grillen.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

Picklad lök

rödlök
1 msk strösocker
2 msk vit balsamvinäger

Senapsdressing

1 msk flytande honung
1 msk grovkornig senap
1 tsk dijonsenap
5-6 msk olivolja
salt och peppar

Sallad

knippa morötter
250 g grön sparris
färskpotatisar
knippa rädisor
400 g varmrökt laxfilé skinn- och benfri
kruka basilika
2 msk kapris

Gör så här

1

Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda lökringar och socker tills löken saftar sig. Blanda i vinäger och låt stå cirka 15 minuter. Ta upp löken, och spara vinägern till dressingen.

2

Senapsdressing. Blanda ihop honung och de båda senapssorterna. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Rör i den sparade lökvinägern. Smaka av med salt och peppar.

3

Skala morötterna. Ta bort blasten, men låt gärna 1–2 centimeter av blasten vara kvar. Bryt av den hårda ned­ersta delen av sparrisen. Bors­ta och tvätta potatisen väl.

4

Koka morötter, potatis och sparris, var för sig i lättsaltat vatten. Morötter cirka 15 minuter, potatis 15–20 minuter och sparris cirka 5 minuter. Dela den kokta potatisen.

5

Tvätta rädisorna noga, låt gärna lite fin blast vara kvar. 

6

Dela laxen i bitar.

7

Lägg upp grönsakerna och basilikan på ett fat. Toppa med lax. Strö över kapris. Ringla över dressingen och garnera med picklad lök.

8

Tips  Variera salladen efter smak. Laxen kan bytas mot stekt halloumi, grillad kyckling, skinka eller annat kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top