Du behöver
Picklad lök
rödlök
1 msk strösocker
2 msk vit balsamvinäger
Senapsdressing
1 msk flytande honung
1 msk grovkornig senap
1 tsk dijonsenap
5-6 msk olivolja
salt och peppar
Sallad
knippa morötter
250 g grön sparris
färskpotatisar
knippa rädisor
400 g varmrökt laxfilé skinn- och benfri
kruka basilika
2 msk kapris
Gör så här
Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda lökringar och socker tills löken saftar sig. Blanda i vinäger och låt stå cirka 15 minuter. Ta upp löken, och spara vinägern till dressingen.
Senapsdressing. Blanda ihop honung och de båda senapssorterna. Vispa i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Rör i den sparade lökvinägern. Smaka av med salt och peppar.
Skala morötterna. Ta bort blasten, men låt gärna 1–2 centimeter av blasten vara kvar. Bryt av den hårda nedersta delen av sparrisen. Borsta och tvätta potatisen väl.
Koka morötter, potatis och sparris, var för sig i lättsaltat vatten. Morötter cirka 15 minuter, potatis 15–20 minuter och sparris cirka 5 minuter. Dela den kokta potatisen.
Tvätta rädisorna noga, låt gärna lite fin blast vara kvar.
Dela laxen i bitar.
Lägg upp grönsakerna och basilikan på ett fat. Toppa med lax. Strö över kapris. Ringla över dressingen och garnera med picklad lök.
Tips Variera salladen efter smak. Laxen kan bytas mot stekt halloumi, grillad kyckling, skinka eller annat kött.