Primörsallad med sparris

Du behöver 150 g fältsallad 500 g sparris färsk grön vatten salt 1 tsk strösocker 1 st blomkålshuvud 2 st rädisor knippor olja neutral persiljepesto...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g fältsallad
  • 500 g sparris färsk grön
  • vatten salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st rädisor knippor
  • olja neutral
  • persiljepesto eller senapsdressing

Gör så här

1
Skölj fältsalladen i stor bunke med rent vatten, minst 2 gånger. Låt rinna av ordentligt i durkslag. Spara i plastpåse, eventuellt över natt.

2
Ansa sparrisen och koka den knappt mjuk i saltat vatten med lite socker, cirka 4 minuter. Lyft upp med hålslev, låt kallna, Skär i lagom salladsbitar.

3
Bryt eller skär blomkålshuvudet till gaffelbitsbuketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i samma vatten, 3–4 minuter. Låt rinna av. (Alla momenten ovan kan göras i förväg, kyl över natt.)

4
Ansa rädisorna och halvera dem, (eller skär dem till tulpaner). Olja dem lite så att de blänker.

5
Blanda allt i salladsskål med den dressing du valt.

6
Tips! Dubbla gärna satsen om flera gäster gillar vegomat

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top