Primörer med couscous och sesamdressing

Du behöver 3 prt couscous 6 st primörmorötter små sköljda och skrapade 1 st lök knippe färsk med blast delad på längden 1 st zucchini...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 prt couscous
  • 6 st primörmorötter små sköljda och skrapade
  • 1 st lök knippe färsk med blast delad på längden
  • 1 st zucchini skuren i stavar
  • 1 st aubergine skuren i halvmånar
  • 200 g skärbönor eller andra bönor
  • 3.5 st chorizo eller annan kryddstark korv
  • 2.5 st nektariner eller persikor

Sesamdressing:

0.5 dl ljus soja
2 msk sesamolja
1 dl olja neutral
1 st citron saften av
salt och peppar
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut morötter och lök i en långpanna, ringla över lite olja och salt. Sätt in i ugnen 15 minuter. Lägg på zucchini och aubergine, ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter.

2
Skär skärbönor i bitar och koka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Skär korvarna på längden till fyra strimlor av varje korv. Använd grillen eller en grillstekpanna och grilla korven och nektarinerna.

3
Blanda till dressingen. Servera salladen på ett stort fat och lägg couscous, grönsaker och korv i grupper för att var och en ska kunna komponera sin sallad efter smak. Strö över sesamfrön och servera dressingen separat. Salladen smakar bra både varm och kall.

4
Tips! Vill du servera ett alternativ till öl och vin kan ett varmt eller kallt te på örter passa bra till. Koka upp vatten med valfri blandning av svarta vinbärsblad, citronmeliss och mynta. Rör i lite socker och servera det antingen varmt eller låt det svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top