Primörbetor med picklade senapsfrön

Du behöver 2 msk senapsfrö gula 2 msk senapsfrö bruna 0.5 dl ättikssprit (12 %) 1 dl socker 1.5 dl vatten 1 st rödbetor knippe,...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk senapsfrö gula
  • 2 msk senapsfrö bruna
  • 0.5 dl ättikssprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st rödbetor knippe, med blast
  • salt
  • 2 msk smör brynt
  • flingsalt
  • 2 msk gräslök skuren
  • 2 msk gräddfil

Gör så här

1
Förväll senapsfröna i 2 minuter i kokande vatten, häll av. Koka sedan upp ättika, socker och vatten. Lägg senapsfröna i lagen och låt svalna.

2
Spara eventuellt blasten på rödbetorna om den är fin. Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Dra av skalet med fingrarna.

3
Vänd ihop betorna med det brynta smöret, och salta med flingsalt.

4
Servera betorna ljumna med syrade senapsfrön, gräslök, gräddfil och eventuell blast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top