Du behöver
- 1 spetskål à 500 g
- 11/2 liter vatten
- 1/2 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 tsk hel kummin
- 1 msk salt
- 5 kvistar färsk citrontimjan
- 1 lagerblad
Gör så här
1
Koka upp vatten, lök skuren i bitar, vitlök, kummin, salt, timjan och lagerblad. Lägg i kålen och låt sjuda tills den är mjuk. Ta upp och lägg kålen i press under en tyngd, låt kallna.
2
Skär upp i 4 bitar. Fördela kålen på moroten.
Ingår i vinnarreceptet från årets kock 2008, Tom Sjöstedt. Modern restaurangrätt: Nutida ekologiskt.
”Citronsyrade säsongsgrönsaker med murklor, pressad kål samt selleri- och hasselnötscrème. Serveras med sylta på märgpipa, krispig oxfilé och rödvinssky smaksatt med brynt smör.”