Prästostsill med dill

Prästosten ger en annorlunda, god smak till sillen, du kan också variera med västerbottenost.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3-4 st matjessillfiléer ca 250 gram
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl tjock matyoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk hackad dill
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 1.5 dl finriven prästost

Gör så här

1

 Skär sillfiléerna i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar.

2

Blanda majonnäs, yoghurt och senap i en bunke. Blanda i dillen. Smaka av med kajennpeppar.

3

Blanda i osten. Vänd ner sill-en i såsen och blanda försiktigt. Täck bunken med plastfilm och låt stå i kylskåp 1–2 timmar. Lägg sillen i en burk.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top