Prästostquiche med purjolök

Du behöver 200 g vetemjöl 1 nypa salt 100 g smör tärnat 3.5 msk kallt vatten Fyllning: 10 cm purjolök tunt skivad 2 msk smör...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör tärnat
  • 3.5 msk kallt vatten

Fyllning:

10 cm purjolök tunt skivad
2 msk smör till stekning
200 g prästost grovriven
4 st ägg
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
salt

Gör så här

1
Nyp ihop mjöl, salt och smör med fingertopparna. Tillsätt vatten lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg eller hacka samman allt i en matberedare. Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kyl.

2
Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ i kylen och låt vila cirka 30 minuter.

3
Sätt ugnen på 175 grader. Fräs purjolöken i smör på medelvärme några minuter tills den blir mjuk, men utan att den får färg.

4
Lägg purjolök och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och lite salt. Häll äggblandningen i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills pajen fått fin färg.

5
Låt vila minst 30 minuter innan den serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top