Potatistortilla med paprikasalsa

Sätt grönsakerna i centrum och laga tortilla med paprikasalsa.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Potatistortilla

8 st ägg
5 st kokta potatisar Välj en fast sort
salt
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl olivolja

Paprikasalsa

1 st grillad paprika
100 g cocktailtomater
1.5 msk finhackad bladpersilja
2 msk rödvinsvinäger

Servering

100 g serranoskinka
250 g manchegoost
1 dl gröna oliver

Gör så här

1

Knäck äggen i en skål, vispa samman lätt med gaffel, krydda med salt och peppar.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.

3

Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja. Stek löken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt vitlök och potatis, stek en stund till.

4

Häll ner potatisblandningen i skålen med äggen. Låt stå i ca 10 minuter.

5

Hetta upp stekpannan igen och tillsätt omelett­smeten. Stek på medelvärme tills den börjar sätta sig, rör då och då med en gaffel. Låt tortillan glida ner på en tallrik, vänd tillbaka den i stekpannan. Stek ytterlig­are några minuter tills den stelnat. Lägg upp på tallrik att svalna.

6

Paprikasalsa Skär paprikan i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Blanda med persilja och vinäger. Fördela över omeletten.

7

Servering Servera med skinka, oliver och manchego.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top