RECEPT FRÅN IK

Potatistortilla med paprikasalsa

Sätt grönsakerna i centrum och laga tortilla med paprikasalsa.

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Potatistortilla

  • 8 st ägg
  • 5 st kokta potatisar Välj en fast sort
  • salt
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • Paprikasalsa

  • 1 st grillad paprika
  • 100 g cocktailtomater
  • 1.5 msk finhackad bladpersilja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Servering

  • 100 g serranoskinka
  • 250 g manchegoost
  • 1 dl gröna oliver

Gör så här

1

Knäck äggen i en skål, vispa samman lätt med gaffel, krydda med salt och peppar.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.

3

Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja. Stek löken tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt vitlök och potatis, stek en stund till.

4

Häll ner potatisblandningen i skålen med äggen. Låt stå i ca 10 minuter.

5

Hetta upp stekpannan igen och tillsätt omelett­smeten. Stek på medelvärme tills den börjar sätta sig, rör då och då med en gaffel. Låt tortillan glida ner på en tallrik, vänd tillbaka den i stekpannan. Stek ytterlig­are några minuter tills den stelnat. Lägg upp på tallrik att svalna.

6

Paprikasalsa Skär paprikan i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor eller kvartar. Blanda med persilja och vinäger. Fördela över omeletten.

7

Servering Servera med skinka, oliver och manchego.