Du behöver
- 800 g potatis t ex mandel eller King Edward
- 2 st gula lökar
- 1 msk rapsolja
- 13 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 3 dl mjölk
- salt och vitpeppar
- 6 st selleristjälkar
- smör och rapsolja
- 100 g fetaost
- olivolja ev
Gör så här
1
Skala potatisen och skär i bitar. Skala och skiva löken. Fräs alltsammans i en stor kastrull med rapsoljan.
2
Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Koka i 15 minuter, mixa soppan med stavmixern, späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
3
Skiva selleristjälkarna och fräs i en blandning av smör och rapsolja i 10 minuter så de blir mjuka, salta och peppra.
4
Servera soppan med selleri, smulad fetaost och en smörgås till. Ringla gärna i lite olivolja så blir det ännu godare.