Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- 1 st stora vita bönor (ca 400 g)
- 0.5 st rödlök hackad
- 1 st äpple skuret i stavar
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk balsamvinäger
- 3 msk olja
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 st spenatblad (ca 70 g)
- 150 g fetaost
Gör så här
1
Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda lök, äpple och bönor. Gör en dressing av senap, vinäger, olja, vatten och flingsalt och slå den över blandningen. När potatisen svalnat så mycket att den går att hantera, dela den i bitar och vänd ner försiktigt i bönblandningen.
2
Vänd till sist ned spenatblad. Bryt fetaosten i bitar och strö över vid servering.
Bönorna ger potatissalladen ett proteintillskott. Äpple och dressing ger en smakskjuts.