Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 st stora vita bönor (ca 400 g)
  • 0.5 st rödlök hackad
  • 1 st äpple skuret i stavar
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 st spenatblad (ca 70 g)
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda lök, äpple och bönor. Gör en dressing av senap, vinäger, olja, vatten och fling­salt och slå den över blandningen. När potatisen svalnat så mycket att den går att hantera, dela den i bitar och vänd ner försiktigt i bönblandningen.
2
Vänd till sist ned spenatblad. Bryt fetaosten i bitar och strö över vid servering.

Kommentar:
Bönorna ger potatissalladen ett proteintillskott. Äpple och dressing ger en smakskjuts.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept