Potatissallad med sparris

Du behöver 2 kg fast potatis 20 st grön sparris 2 knippen 4.5 st salladslökar 1 st knippe rädisor 1-2 knippen 1 st burk stora...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 kg fast potatis
  • 20 st grön sparris 2 knippen
  • 4.5 st salladslökar
  • 1 st knippe rädisor 1-2 knippen
  • 1 st burk stora vita bönor (ca 400 g)
  • 1 dl slätbladig persilja
  • dressing
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 dl rapsolja
  • svartpeppar vid servering

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten. Låt svalna. Dela den i bitar i en stor skål eller kastrull.

2
Skölj sparrisen och bryt av den nedersta träiga delen (sparrisen går av där det är lagom).

3
Lägg sparrisen i en djup ugnsform eller bunke och häll på kokande vatten. Låt stå i 3 minuter och slå sedan bort vattnet och låt sparrisen rinna av på ett hushållspapper.

4
Skiva sparrisen i lite diagonala centimeterbreda skivor. Finskiva eller hacka salladslöken. Tvätta rädisorna och skiva dem tunt. Skölj bönorna i kallt vatten i en sil och låt rinna av. Hacka persiljan med en vass kniv.

5
Blanda försiktigt potatis, sparris, salladslök, rädisor, persilja och bönor.

6
Blanda dressingen genom att först blanda vinäger, senap och salt och sist oljan.

7
Häll på hälften av dressingen och blanda runt. Smaka av. Olika potatis suger olika mycket dressing. Tillsätt eventuellt mera. Låt salladen stå i kylen över natten. Strö gärna lite extra persilja på salladen och dra några varv med pepparkvarnen vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top