Du behöver
- 2 kg fast potatis
- 20 st grön sparris 2 knippen
- 4.5 st salladslökar
- 1 st knippe rädisor 1-2 knippen
- 1 st burk stora vita bönor (ca 400 g)
- 1 dl slätbladig persilja
- dressing
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 dl rapsolja
- svartpeppar vid servering
Gör så här
1
Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten. Låt svalna. Dela den i bitar i en stor skål eller kastrull.
2
Skölj sparrisen och bryt av den nedersta träiga delen (sparrisen går av där det är lagom).
3
Lägg sparrisen i en djup ugnsform eller bunke och häll på kokande vatten. Låt stå i 3 minuter och slå sedan bort vattnet och låt sparrisen rinna av på ett hushållspapper.
4
Skiva sparrisen i lite diagonala centimeterbreda skivor. Finskiva eller hacka salladslöken. Tvätta rädisorna och skiva dem tunt. Skölj bönorna i kallt vatten i en sil och låt rinna av. Hacka persiljan med en vass kniv.
5
Blanda försiktigt potatis, sparris, salladslök, rädisor, persilja och bönor.
6
Blanda dressingen genom att först blanda vinäger, senap och salt och sist oljan.
7
Häll på hälften av dressingen och blanda runt. Smaka av. Olika potatis suger olika mycket dressing. Tillsätt eventuellt mera. Låt salladen stå i kylen över natten. Strö gärna lite extra persilja på salladen och dra några varv med pepparkvarnen vid servering.