Du behöver

  • 800 g småpotatis, tvättad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 3 msk kapris
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 4 ägg
  • 200 g hjärtsallad (gemsallad)
  • 4–8 skivor rökt skinka
  • 1 dl pumpakärnor, rostade

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten, slå av vattnet och låt ånga av.
2
Vispa samman senap, vinäger och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
3
Dela eller klyfta potatisen och vänd ihop den med cirka hälften av dressingen, kapris och gräslök, (spara lite gräslök till dekoration).
4
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6 minuter. Skala och dela.
5
Skölj och klyfta hjärtsalladen.
6
Lägg upp potatissalladen på tallrik tillsammans med hjärtsallad, ägghalvor och skinka. Ringla över dressing och toppa med pumpakärnor och gräslök.

Recept // Fler korv & charkrecept