Du behöver
- 600 g färskpotatisar
- 1 st knippe dill
- salt
- 75 g smör
- 1 st knippe gräslök
- 1 st citron skal och saft
- flingsalt
Gör så här
Tvätta potatisen. Plocka vipp-orna av dillkvistarna. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Häll av vattnet och låt potatisen stå kvar på spisen i kastrullen en stund utan lock och ånga av.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Låt det bubbla i några minuter tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt.
Finhacka dillvipporna och gräslöken och lägg ner potatisen med dill och gräslök i en skål. Tillsätt smöret, skal och saft från citronen och blanda om. Toppa med flingsalt och servera genast.
En kall lax med örtig sås är ett gott alternativ vid sidan av sillen som mättar till potatisen.