Potatissallad med örtsmör

Du behöver 600 g färskpotatisar 1 st knippe dill salt 75 g smör 1 st knippe gräslök 1 st citron skal och saft flingsalt Gör...


0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 600 g färskpotatisar
  • 1 st knippe dill
  • salt
  • 75 g smör
  • 1 st knippe gräslök
  • 1 st citron skal och saft
  • flingsalt

Gör så här

1

Tvätta potatisen. Plocka vipp-orna av dillkvistarna. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Häll av vattnet och låt potatisen stå kvar på spisen i kastrullen en stund utan lock och ånga av.

2

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Låt det bubbla i några minuter tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt.

3

Finhacka dillvipporna och gräslöken och lägg ner potatisen med dill och gräslök i en skål. Tillsätt smöret, skal och saft från citronen och blanda om. Toppa med flingsalt och servera genast.


Kommentar:
En kall lax med örtig sås är ett gott alternativ vid sidan av sillen som mättar till potatisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top