Potatissallad med krämig citrondressing

Du behöver 1.5 kg färskpotatis kokt, kall (helst små) 1 st huvud romansallad 5 st salladslökar 1 dl crème fraîche 1 msk vatten 2 msk...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg färskpotatis kokt, kall (helst små)
  • 1 st huvud romansallad
  • 5 st salladslökar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron det rivna skalet av
  • 2 msk pressad citron
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skär potatisen i bitar om de är stora. Skär eller bryt romansalladen i bitar, strimla salladslöken. Lägg alltsammans i en bunke, rör ihop creme fraiche och vatten och häll över tillsammans med olivolja, citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar. Vänd ihop salladen försiktigt och låt gärna stå 20 minuter före servering så blir den ännu godare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top