Du behöver
- 1,5 kg delikatesspotatis ekologisk
- salt
- 1 st purjolök
Senapsdressing
1,5 msk senap grovmalen
1,5 msk råsocker
4,5 msk äppelcidervinäger
3 krm vit balsamvinäger
1 dl olivolja
1-2 krm salt
Servering och garnering
1,5 st rädisor knippe
1,5 dl cocktailkapris
nymalen svartpeppar
Gör så här
Dela eller skär i bitar stora potatisar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 15–20 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.
Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.
Senapsdressing: Blanda senap, socker, äppelcidervinäger och balsamvinäger i en stor bunke tills sockret löser sig. Vispa i oljan. Smaka av med salt. Blanda i potatis, ljummen eller kall, och purjo. Låt stå 20 minuter eller över natten.
Ansa, skölj och dela rädisorna. Vänd ner rädisor och kapris i salladen. Peppra.