Du behöver

  • 300 g färskpotatis (eller småpotatisar)
  • 250 g jordärtskockor
  • 200 g vitkål hackad
  • 1 msk smör
  • citron saften från 1/2
  • 1 tsk salt
  • 1 st rödlök liten
  • 2.5 msk majonnäs
  • 0.5 dl klippt gräslök

Gör så här

1
Skrubba potatisen väl. Koka potatisen snabbt i saltat vatten, så att den är nätt och jämnt mjuk. Halvera eller skiva den.
2
Skala jordärtskockorna. Blanchera (koka upp) dem hastigt så att de fortfarande är knapriga och skär dem i skivor.
3
Strimla eller hacka vitkålen och fräs den snabbt i smör i en panna så att den fortfarande är spänstig. Pressa över citronsaft, strö över salt och dra av plattan.
4
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor eller hacka den. Blanda rödlöken med den frästa kålen, potatisen och jordärtskockorna och vänd ihop med lite, lite majonnäs. Blanda med gräslök och lägg upp. Servera rökt lax till.

Kommentar:
Den här goda salladen passar också såväl till matjessill som till rostbiff, hälsar Andreas Pieplow som är både kock och musiker.


Recept // Fler grönsakerrecept