Potatissallad med gräslök och dijonsenap

Du behöver 8 st potatis ca 800 g 1 st rödlök stor 1 st gräslök knippe 50 g soltorkade tomater Dressing: 2 dl olivolja 0.5...


8 portioner

Du behöver

  • 8 st potatis ca 800 g
  • 1 st rödlök stor
  • 1 st gräslök knippe
  • 50 g soltorkade tomater

Dressing:

2 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
dijonsenap ca 1/2 msk
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisarna med skal. Låt dem kallna. Skär potatisarna i generösa skivor.

2

3
Skala och skiva rödlöken. Skölj och grovhacka gräslöken.

4

5
Skölj och strimla de soltorkade tomaterna.

6

7
Varva potatis, lök och tomat i en skål.

8

9
Vispa samman olivolja, balsamvinäger, senap och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar, justera senaps-smaken efter tycke. Häll dressingen över salladen och garnera med några gräslöksstrån.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top