Potatissallad med god senapsdressing

Du behöver 1 kg färskpotatis knippe dill finhackad 2 msk persilja finhackad 1 msk grov skånsk senap 1 msk pepparrot finriven 3 msk äppelcidervinäger 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • knippe dill finhackad
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1 msk grov skånsk senap
  • 1 msk pepparrot finriven
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 st gulbeta
  • 70 g bladspenat
  • 150 g sockerärtor
  • 3 msk solroskärnor rostade

Gör så här

1

Skölj och skrubba potatisen noga. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av efter kokning.

2

Blanda samman dill, persilja, senap, pepparrot, vinäger, honung och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

3

Dela potatisen i mindre bitar. Skala och hyvla gulbetan tunt med en mandolin eller potatisskalare. 

4

Blanda potatisen med dressingen och lägg upp i en skål varvad med spenat och sockerärtor. Toppa med tunnskivade gulbetor och rostade solros-kärnor.


Kommentar:
Potatissalladen har fina klassiskt svenska smaker som gör den extra god att servera med korv, kyckling eller rökt fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top