Potatissallad från Cadiz

Du behöver 5 st potatis 1 st gul lök 1 st paprika liten grön 1 st knippe persilja salt olivolja vinäger 1 st burk tonfisk...


0 portioner

Du behöver

  • 5 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika liten grön
  • 1 st knippe persilja
  • salt
  • olivolja
  • vinäger
  • 1 st burk tonfisk i olja

Gör så här

1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

2
Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Hacka persiljan.

3
Skala den svalnade potatisen och skär den i bitar. Tillsätt löken, paprikan och persiljan.

4
Salta och blanda ner olja och vinäger efter smak. Vänd ner tonfisken.


Kommentar:
Det här ett exempel på “tapas” – små spanska munsbitar som lätt slinker ner närhelst man blir sugen. Fler tapas: Sjömannens musslor, skinkkroketter och spansk omelett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top