Du behöver

  • 5 st potatis av mjölig sort
  • vatten
  • salt
  • 1 st morot
  • 1/2-1 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • Att servera med:

  • falukorv eller frukostkorv
  • blandad sallad

Gör så här

1
1. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i kokande lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk, beräkna cirka 10 minuter.
2
2. Skala och grovriv moroten under tiden.
3
3. Häll av potatisvattnet. Tillsätt morötterna, lägg på lock och vänta någon minut.
4
4. Tillsätt crème fraiche.
5
5. Mosa alltsammans med visparna till en elvisp. Starta sedan vispen och kör tills moset är jämnt och fluffigt.
6
6.Smaksätt med hackad persilja, salt och lite peppar.
7
7. Bjud med korv och en rejäl sallad.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept