Potatismazarin med lax och rom

Du behöver 350 g skalad, tärnad kokt potatis (detsamma som 500 g oskalad) 2 msk gräslök 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 6...


6 portioner

Du behöver

  • 350 g skalad, tärnad kokt potatis (detsamma som 500 g oskalad)
  • 2 msk gräslök
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 msk gräddfil
  • 6 mazarinformar av metall eller 12 små formar av aluminiumfolie (smörj gärna formarna)
  • 12 gröna sparrisar
  • 6 skivor rökt lax (ca 400 g)
  • 100 g löjrom
  • dill och citron till garnering

Gör så här

1
Blanda potatis, gräslök och lätt uppvispade ägg.

2
Smaka av med salt och vitpeppar.

3
Fyll i formarna och grädda mazarinerna i 175 grader, 15-20 minuter tills äggen stannat.

4
Bred ut 1/2-1 msk gräddfil (beroende på formens storlek) på varje mazarin och låt dem stå i den avstängda ugnen 10 minuter.

5
Koka sparrisen, linda in den vackert i laxskivorna och dekorera med löjromsklutt intill.


Kommentar:
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top