Potatisgnocchi med bacon

Du behöver Gnocchi 600 g mjölig potatis 6 dl vetemjöl ägg 1 tsk salt Till servering 140 g bacon 1 kruka salvia 70 g pinjenötter...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Gnocchi

600 g mjölig potatis
6 dl vetemjöl
ägg
1 tsk salt

Till servering

140 g bacon
1 kruka salvia
70 g pinjenötter
2 dl nyriven parmesanost
lite god olivolja

Gör så här

1

Gnocchi Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna lite. Häll mjölet på en bänk och pressa potatisen genom potatispress ovanpå. Gör en fördjupning i högen och knäck i äggen. Strö över salt och blanda ihop degen. Knåda tills den är jämn och fin, tillsätt lite mer mjöl om den känns kladdig. Låt vila inplastad i kylen i en halvtimme.

2

Rulla ut långa, smala korvar av degen. Skär eller klipp dem i centimeterstora bitar. Tryck till varje bit lite lätt med en gaffel. Koka upp en stor kastrull saltat vatten.

3

Strimla baconet och stek det i en panna tills det börjar få färg. Finhacka salvian och lägg den i pannan tillsammans med pinjenötterna. Fräs allt i ytterligare någon minut, tills även nötterna får lite färg.

4

Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan, det tar någon minut. Blanda den med baconfräset och nyriven parmesan. Peppra, ringla över lite god olivolja och servera direkt.


Kommentar:
Gnocchi är inte svårt att göra, och det blir ju så gott. Vi serverar dem med bacon, salvia, pinjenötter och nyriven parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top