Du behöver
Gnocchi
600 g mjölig potatis
6 dl vetemjöl
ägg
1 tsk salt
Till servering
140 g bacon
1 kruka salvia
70 g pinjenötter
2 dl nyriven parmesanost
lite god olivolja
Gör så här
Gnocchi Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna lite. Häll mjölet på en bänk och pressa potatisen genom potatispress ovanpå. Gör en fördjupning i högen och knäck i äggen. Strö över salt och blanda ihop degen. Knåda tills den är jämn och fin, tillsätt lite mer mjöl om den känns kladdig. Låt vila inplastad i kylen i en halvtimme.
Rulla ut långa, smala korvar av degen. Skär eller klipp dem i centimeterstora bitar. Tryck till varje bit lite lätt med en gaffel. Koka upp en stor kastrull saltat vatten.
Strimla baconet och stek det i en panna tills det börjar få färg. Finhacka salvian och lägg den i pannan tillsammans med pinjenötterna. Fräs allt i ytterligare någon minut, tills även nötterna får lite färg.
Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan, det tar någon minut. Blanda den med baconfräset och nyriven parmesan. Peppra, ringla över lite god olivolja och servera direkt.
Gnocchi är inte svårt att göra, och det blir ju så gott. Vi serverar dem med bacon, salvia, pinjenötter och nyriven parmesanost.