Potatisbullar med vitlökssås

Du behöver 2 dl crème fraîche 1 st citron det rivna skalet av 1 st vitlöksklyfta pressad salt, svartpeppar 8 st kokta kalla potatisar 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st citron det rivna skalet av
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt, svartpeppar
  • 8 st kokta kalla potatisar
  • 1 st morot
  • 0.5 st zucchini
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipeppar
  • 1.5 dl riven ost lagrad
  • 100 g skinka rökt, eller stekt rökt fläsk om man vill
  • salt och peppar
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • sallad till servering

Gör så här

1
Rör ihop creme fraiche, citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt.

2
Riv potatis, morot och zucchini på grova sidan av rivjärnet. Blanda med chili, ost, eventuell skinka eller fläsk samt salt och peppar. Forma fina potatisbullar, vänd dem i ströbröd och stek dem gyllenbruna, 2 minuter på varje sida i smör. Servera med såsen och en blandad sallad.


Kommentar:
Passar bra när man potatis som rest.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top