Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 1 st citron det rivna skalet av
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- salt, svartpeppar
- 8 st kokta kalla potatisar
- 1 st morot
- 0.5 st zucchini
- 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipeppar
- 1.5 dl riven ost lagrad
- 100 g skinka rökt, eller stekt rökt fläsk om man vill
- salt och peppar
- ströbröd
- smör till stekning
- sallad till servering
Gör så här
1
Rör ihop creme fraiche, citronskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar, ställ kallt.
2
Riv potatis, morot och zucchini på grova sidan av rivjärnet. Blanda med chili, ost, eventuell skinka eller fläsk samt salt och peppar. Forma fina potatisbullar, vänd dem i ströbröd och stek dem gyllenbruna, 2 minuter på varje sida i smör. Servera med såsen och en blandad sallad.
Passar bra när man potatis som rest.