Potatisbiffar med curry

Du behöver 800 g mjölig potatis kokt kall eller ljummen 1 st gul lök smör att steka i 1 tsk currypulver 2 st salladslökar 0.75...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g mjölig potatis kokt kall eller ljummen
  • 1 st gul lök
  • smör att steka i
  • 1 tsk currypulver
  • 2 st salladslökar
  • 0.75 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 100 g kidneybönor eller vita bönor
  • 150 g fetaost eller salladsost
  • rapsolja eller smör, att steka i

Sallad

200 g cocktailtomater
1 st gurka
0.5 st röd chili
2 st salladslökar
salt
rapsolja att ringla över

Servering

turkisk yoghurt

Gör så här

1

Mosa potatisen i en bunke. Skala och hacka löken och stek den i smör i en stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt curryn och rör om. 

2

Skiva salladslöken fint. Rör ner stekt lök, salladslök, salt, ägg och ströbröd i den mosade potatisen. Avsluta med att röra ner väl sköljda, avrunna kidneybönor och smulad salladsost. Rör inte mer än nödvändigt, det är gott om salladsosten är i ganska stora bitar.

3

Forma 16 biffar av smeten och stek dem till fin färg i rapsolja eller smör i stekpanna. Det går snabbt i två stekpannor.

4

Skär tomaterna i skivor. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnhuset och skär gurkan i bitar.

5

Dela och kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken fint. Blanda tomat, gurka, chili, salladslök i en skål. Smaka av med salt och ringla över lite rapsolja.

6

Servera potatisbiffarna med salladen och eventuellt turkisk yoghurt. 

7

Tips: Här är det gott med den typen av salladsost som säljs i stora plåtburkar.


Kommentar:
Potatisbiffar är smart restmat, vi kryddar dem med curry och salladslök. Servera med en sallad och eventuellt turkisk yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top