Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 200 g margarin smält
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering:

  • 200 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl marsankräm
  • mandelmassa
  • kakao

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en ljus smet. Häll i margarinet och mjölken. Blanda väl.
2
Häll sedan i mjöl och bakpulver. Rör ej för länge.
3
Häll smeten i en smord långpanna.
4
Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter.
5
Garnering: Rör ihop margarinet och florsockret till en fin smet, utan klumpar. Blanda sedan ihop vaniljsockret och marsánkrämen. Blanda till sist ihop alltsammans. Bred smeten över kakan när den kallnat.
6
Strö grovriven mandelmassa över kakan och sikta kakao över.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept