Potatis- och purjosoppa med pocherat ägg

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 1 msk tomatpuré 1 tsk kumminfrö 2 st purjolök 1 st gul lök 6 st potatis mjöliga 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kumminfrö
  • 2 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 6 st potatis mjöliga
  • 1 st persiljekvist
  • 2 msk solrosolja
  • 1.3 l vatten
  • 3 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar
  • smörgåskrasse
  • 2 tsk ättiksprit
  • 4 st ägg

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut degen. Tunna ut tomatpurén med en tesked vatten och pensla på degen. Strö på kummin. Sporra 1 1/2 centimetersremsor, gör kransar. Grädda 8–10 minuter.

2
Ansa och skölj purjon, halvera löken och skala potatisen. Skiva lök, purjo och potatis. Fräs med persilja och olja i rejäl kastrull några minuter på medelvärme. Tillsätt vatten och buljong. Koka upp under lock sänk till svag värme. Låt sjuda 20 minuter, tills potatisen faller sönder. Mixa soppan slät. Blanda i grädden och koka hastigt upp igen.

3
Koka upp 1 liter vatten i vid kastrull med 2 tsk salt och ättikan. Knäck äggen på var sitt fat. Sänk till medelvärme. Låt ett ägg i sänder glida ner i vattnet. Låt småkoka 5 minuter och tag upp med hålslev


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 521, Fett 27 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top