Potatis- och kräftsallad med avocado

Du behöver 5-6 kokta potatisar 1 mogen avocado 1/2 rödlök 2-3 salladslökar 2-3 dillkvistar 1 burk (170 g) kräftstjärtar i lag citronklyftor Grön sås: 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5-6 kokta potatisar
  • 1 mogen avocado
  • 1/2 rödlök
  • 2-3 salladslökar
  • 2-3 dillkvistar
  • 1 burk (170 g) kräftstjärtar i lag
  • citronklyftor
  • Grön sås:
  • 1 dl gräddfil
  • 2-3 dillkvistar
  • 2-3 kvistar dragon
  • eller 1/2 tsk torkad
  • salt
  • svartpeppar
  • Att servera till:
  • bröd
  • tomater

Gör så här

1
Skär potatisarna i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avocadofrukten. Skala och skiva rödlöken. Strimla salladslöken. Hacka dillen. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Blanda alltsammans försiktigt i en skål. Lägg på citronklyftor.

2
Mixa gräddfil, grovhackad dill och repad färsk eller torkad dragon till en slät grön sås. Det går snabbt och lätt med en stavmixer. Såsen blir ganska tunn. Smaksätt med lite salt och peppar.

3
Bjud salladen med såsen, bröd och tomater. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top