Du behöver
- 450 g potatis gärna amandine
- 4 msk olivolja
- flingsalt
- blad från 2 rosmarinkvistar
- 7 st små timjankvistar
- 1 st liten rödlök
- 1 st förp pizzadeg
- 150 g fetaost
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl riven pizzaost
- nymalen svartpeppar
Till servering:
grönsallad
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala eller tvätta potatisen, skär den i tunna skivor. Blanda den med 3 1/2 msk av oljan. Fräs i en stor stekpanna ca 10 minuter. Salta och blanda i örterna, spara lite till garnering. Låt svalna ca 10 minuter.
Skala och skiva rödlöken. Blanda den med 1/2 msk olja.
Kavla ut pizzadegen till en stor pizza. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Mosa 2/3 av fetan med gaffel, blanda med crème fraiche. Blanda i pizzaosten. Bred ut krämen över pizzan, spara en kant runtom. Fördela potatisen ovanpå, toppa med löken.
Grädda pizzan i mitten av ugnen tills den fått färg, ca 15 minuter.
Servering Peppra och smula över resten av fetan. Garnera med örter. Servera med sallad.