Potatispizza med örter och rödlök

Det finns väl inget godare än hemmagjord pizza? Prova att göra en variant som är toppad med potatis och örter.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 450 g potatis gärna amandine
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • blad från 2 rosmarinkvistar
  • 7 st små timjankvistar
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st förp pizzadeg
  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl riven pizzaost
  • nymalen svartpeppar

Till servering:

grönsallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Skala eller tvätta potatisen, skär den i tunna skivor. Blanda den med 3 1/2 msk av oljan. Fräs i en stor stekpanna ca 10 minuter. Salta och blanda i örterna, spara lite till garnering. Låt svalna ca 10 minuter.

3

Skala och skiva rödlöken. Blanda den med 1/2 msk olja.

4

Kavla ut pizzadegen till en stor pizza. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

5

Mosa 2/3 av fetan med ­gaffel, blanda med crème fraiche. Blanda i pizzaosten. Bred ut krämen över pizzan, spara en kant runtom. Fördela potatisen ovanpå, toppa med löken.

6

Grädda pizzan i mitten av ugnen tills den fått färg, ca 15 minuter.

7

Servering Peppra och smula över resten av fetan. Garnera med örter. Servera med sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top