Pösomelett med kanelrabarber

Du behöver 500 g rabarber 3/4 dl strösocker kanelstång 4 ägg 4 msk vatten 1 tsk strösocker 1 msk smör Gör så här 1 Skiva...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 3/4 dl strösocker
  • kanelstång
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Skiva rabarbern mycket tunt, cirka 1/2 cm. Varva med socker i kastrull, lägg i kanel. Koka upp utan lock, sänk till minivärme och låt smälta samman utan mycket omrörning, cirka 10 minuter.

2
Plocka upp kanelstången. Strö socker på rabarberytan, låt vänta under lock.

3
Skilj gula och vita på ett av äggen – lägg äggvitan i fettfri bunke och gulan med de anda knäckta äggen i egen bunke. Gaffla samman de fyra gulorna och tre vitorna med vatten och 1 tsk socker. Vispa vitan till styvt skum med fettfri (el)visp i fettfri bunke (fett i bunken eller på vispen hindrar vitan från att bilda skum). Vänd slutligen ner det pösiga skummet i äggulesmeten.

4
Hetta upp en stekpanna, 25–28 cm i diameter, med sluttande kanter till dryg medelvärme. Sänk värmen lite, bryn en klick smör lätt i pannan. Häll smeten i stekpannan och grädda på knapp medelvärme. Stick i laggen med stekspade så att lös smet kan rinna ner i botten.

5
När omelettlaggen är ganska stadig men fortfarande krämig på ytan lossar man omeletten från pannans botten med stekspade. Vicka och kava över halva omeletten på serveringsfat, resten är kvar i pannan som du håller med ena handen. Häll rabarbersmältan över fatets omelettdel och vik över resten av pösomeletten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top