PO:s knäckebröd

Du behöver 15 g jäst 5 dl mjölk ljummen 2 msk honung 5 dl grahamsmjöl 4.5 dl rågsikt 0.5 msk salt Utbakning: kornmjöl Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 15 g jäst
  • 5 dl mjölk ljummen
  • 2 msk honung
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl rågsikt
  • 0.5 msk salt

Utbakning:

kornmjöl

Gör så här

1
Lös jästen i mjölken och rör ner honungen. Blanda mjölsorterna och tillsätt hälften till degvätskan. Täck degen med en bakduk och låt den stå och svälla i tre timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader. Tillsätt resten av mjölet och salt och knåda till en smidig deg.

2
Dela degen i 8 bitar. Kavla ut den med en taggig brödkavel till runda, tunna kakor. Ta ut ett hål i mitten. Lägg dem på papprade plåtar. Låt dem jäsa i 10 minuter. Grädda i 7-10 minuter tills de fått lite färg och blivit spröda. Låt dem svalna på galler.


Kommentar:
PO Hagberg är en glad bagare som bakar de mest fantastiska dekorationsbröd. Men även det här goda knäckebrödet kommer från honom. Det är så gott så det är värt att baka även om hembakt knäckebröd inte brukar stå högst upp på listan när det är jul. Det håller sig i flera veckor.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top