RECEPT FRÅN

Portvinssill på matjes
Av Lena Söderström. Foto: Eva Hildén
Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Du behöver
- 1 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 3 msk ättiksprit
- 2 msk rödvinsvinäger
- 5.5 st kryddpepparkorn
- 5.5 st svartpepparkorn
- 2.5 st nejlikor
- 2 st lagerblad
- 2 dl portvin
- 4 st hela matjessillfiléer
- 1 st rödlök
- 1 msk finhackad dill
Lag
Sill
Gör så här
1
Lag Koka upp socker och vatten i en kastrull och rör tills sockret löser sig. Tillsätt ättiksprit, vinäger och kryddor. Koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt portvinet och koka upp. Smaka av, låt kallna. Sila.
2
Sill Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar. Skala och skär löken i tunna ringar.
3
Varva lök, sill och dill med lagen i en ren burk med lock. Förslut, låt dra i kyl i 1 dygn.
4
Tips: Köp hela matjesfiléer på burk eller i lösvikt i delidisken.
Kommentar:
Portvinssill blir extra god när den görs på matjes.
Portvinssill blir extra god när den görs på matjes.