Portvinssill på matjes

Du behöver Lag 1 dl vatten 1.5 dl strösocker 3 msk ättiksprit 2 msk rödvinsvinäger 5.5 st kryddpepparkorn 5.5 st svartpepparkorn 2.5 st nejlikor 2...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

Lag

1 dl vatten
1.5 dl strösocker
3 msk ättiksprit
2 msk rödvinsvinäger
5.5 st kryddpepparkorn
5.5 st svartpepparkorn
2.5 st nejlikor
2 st lagerblad
2 dl portvin

Sill

4 st hela matjessillfiléer
1 st rödlök
1 msk finhackad dill

Gör så här

1

Lag Koka upp socker och vatten i en kastrull och rör tills sockret löser sig. Tillsätt ättiksprit, vinäger och kryddor. Koka upp och sjud 5 minuter. Tillsätt portvinet och koka upp. Smaka av, låt kallna. Sila.

2

Sill Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar. Skala och skär löken i tunna ringar.

3

Varva lök, sill och dill med lagen i en ren burk med lock. Förslut, låt dra i kyl i 1 dygn.

4

Tips: Köp hela matjesfiléer på burk eller i lösvikt i delidisken.


Kommentar:
Portvinssill blir extra god när den görs på matjes.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top